Special Olympics Andorra acorda crear una secció per a infants i joves de 8 a 15 anys
Una altra de les apostes per a la pròxima temporada és la creació d’una secció d’esports d’hivern
Andorra la VellaLa federació Special Olympics Andorra ha acordat crear una secció específica per a infants i joves d’entre 8 i 15 anys, amb l’objectiu "d'animar els menors amb diversitat intel·lectual a practicar esport", ja que una de les mancances que ha detectat l’entitat esportiva és que la major part dels atletes són majors d’edat mentre que un nombre considerable de nens i joves que podrien federar-se no ho fan. Aquest és una de les decisions preses en l'assemblea general ordinària que ha celebrat aquesta setmana l'entitat.
"Per als més petits és un hàndicap entrenar amb esportistes més grans que ells tant en edat com en constitució física ja que això els dificulta la participació, especialment en esports d’equip com el bàsquet o el futbol", ha explicat el president d’Special Olympics Andorra, Àlex Terés.
Una altra de les apostes per a la pròxima temporada és la creació d’una secció d’esports d’hivern. Actualment la federació compta amb una secció d’esquí alpí. L’objectiu és completar-la amb noves activitats com raquetes de neu o cúrling. "Som un país de fred i neu i volem que els esportistes que no saben o no poden esquiar puguin fer altres activitats més accessibles", ha destacat Terés. A més, la promoció dels esports d’hivern té per objectiu començar a preparar el terreny per organitzar, a mig termini, alguna competició d’abast internacional que inclogui diverses disciplines relacionades amb els esports d’hivern, tal com assenyalen des d'Special Olympics.
Cal recordar que Special Olympics compta, també, amb seccions de judo, natació, atletisme, bàdminton, petanca, bàsquet i futbol. En l’actualitat la federació té una seixantena d’esportistes i per al 2019 l’assemblea ha aprovat un pressupost de 107.000 euros.
En el marc d’aquesta mateixa assemblea s’ha acordat també que cadascuna de les seccions esportives tingui una competició local anualment per tal que un cop l’any els atletes puguin competir al país. Actualment totes les seccions fan un mínim de dues sortides l’any per anar a competir, i celebrar una competició al país podria "animar a incrementar l’interès per l’esport de les persones amb diversitat intel·lectual", conclouen des de la federació.