La temperatura mitjana del setembre va ser de 14,8 graus

Ha estat un plujós amb temperatures lleugerament per sota de la normalitat segons expliquen des del Departament d'Acció Climàtica

Anomalia de temperatures durant el mes de setembre.
ARA Andorra
01/10/2024
1 min

Andorra la VellaSegons les dades proporcionades per Acció Climàtica Andorra i l'estació central de FEDA, el mes de setembre de 2024 es va caracteritzar per ser un mes plujós i amb temperatures dins de la normalitat, tot i presentar una lleugera anomalia negativa de -0,4 °C, la primera des del gener de 2023.

Els registres de precipitació acumulada van ser de 93,1 mm, amb una distribució irregular: més generosa a la zona nord del país i més discreta a l'est. Aquesta xifra va situar les precipitacions lleugerament per sobre del que és habitual per a aquest mes.

La temperatura mitjana registrada a l'estació central va ser de 14,8 °C, amb una amplitud tèrmica destacada al llarg del mes. L'1 de setembre, es va registrar la temperatura més alta del mes, amb 29,1 °C a la Borda Vidal, mentre que la temperatura més baixa va ser de -4,6 °C el dia 14 a la Solana.

El mes va començar amb un clima càlid, però ràpidament les temperatures van caure, coincidint amb les primeres temperatures negatives a alta muntanya el dia 4. A més, el vent de nord del dia 5 va propiciar humitats molt baixes, la qual cosa va provocar rècords de temperatures mínimes, com els 1,2 °C a la Borda Vidal.

stats