La xarxa d'empreses inclusives s'amplia a tretze
Xavier Espot assegura que, de facto, ja no hi ha cap contracte sota la modalitat de baix rendiment
Andorra la VellaEls representants de l'empresa Tag Systems, de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, i d'Estacions de Muntanya Arinsal Pal (EMAP), han signat aquest dilluns el conveni d'adhesió a la xarxa d'empreses inclusives pel qual es comprometen a contractar una persona amb discapacitat i inserir-la en un entorn laboral ordinari i normalitzat i a no discriminar-los per raó de salari. Es tracta d'un operari de planta, un auxiliar administratiu i ordenança, respectivament, que ja fa mesos que han iniciat la tasca, i en el cas de la Cambra de Comerç, la relació laboral es remunta fa divuit anys. Tant Assumpció Majoral, de Tag Systems, com Miquel Armengol, president de la Cambra, i David Baró, cònsol major de la Massana, en representació d'EMAP, han expressat la seva satisfacció per entrar a formar part del projecte, així com la seva voluntat d'ampliar les contractacions de persones amb discapacitat en un futur.
Amb aquestes tres noves incorporacions, ja són tretze les empreses que formen part de la xarxa d'empreses inclusives, que donen feina a un total de catorze persones amb discapacitat. El ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, ha avançat que properament s'hi afegiran quatre empreses més, i ha remarcat que el nombre d'incorporacions està superant les expectatives que s'havien marcat a l'inici del projecte, l'any 2016. "Fins ara hi havia molts contractes de baix rendiment i pensàvem que costaria molt fer el trànsit al nou model, però no ha estat així", ha assegurat.
Desapareixen els contractes de baix rendiment
De fet, el ministre ha indicat que al gener del 2016 hi havia gairebé 90 contractes de baix rendiment, que discriminaven el col·lectiu de discapacitats perquè percebien un salari inferior al mínim o inferior al que percep una persona sense discapacitat per fer la mateixa feina, i que actualment només en queden una vintena. A més, Espot ha dit que existeixen formalment però no de facto, perquè el Govern complementa el que perceben fins al salari mínim.