Societat 06/09/2024

Els 'youtubers' residents criticats a Espanya per les seves reaccions a l'anunci fiscal de Sánchez

Sánchez va justificar la mesura afirmant que vol protegir la classe treballadora i augmentar la fiscalitat a aquells que tenen prou diners per "viure cent vides"

ARA Andorra
1 min
Youtubers residents a Andorra responen a Pedro Sánchez mostrant els Lamborghinis

Andorra la VellaL’anunci de Pedro Sánchez d’apujar els impostos als més rics durant el nou curs polític ha desencadenat una forta polèmica, especialment entre els ‘youtubers’ que viuen a Andorra, com Vegetta777, Staxx, AlphaSniper i Enrique Moris.

Sánchez va justificar la mesura afirmant que vol protegir la classe treballadora i augmentar la fiscalitat a aquells que tenen prou diners per “viure cent vides”. La frase que ha provocat més enrenou, però, ha estat: “més transport públic i menys Lamborghini”, que ha estat interpretada com una crítica directa als qui mostren públicament el seu luxe.

Vegetta777 va rebre una allau de crítiques després de compartir una foto de Pedro Sánchez al Falcon, fent broma sobre la incongruència entre el seu discurs i les seves accions. Les reaccions van ser contundents: “Que un milionari que viu a Andorra per ser encara més milionari es rigui des de la seva mansió que el president vulgui apujar els impostos als rics em fa gràcia“, va comentar un usuari, reflectint el sentiment general. Altres van ser encara més durs: “Que un milionari evasor d’impostos que viu a ANDORRA es queixi de que a Espanya es faci pagar més als rics és surrealista”.

Aquesta polèmica no s’ha limitat només a Vegetta777. Altres creadors com Staxx, AlphaSniper i l’inversor Enrique Moris també han criticat l’anunci de Sánchez, cosa que ha encès encara més els ànims a les xarxes. Molts usuaris han destacat la desconnexió entre aquests ‘youtubers’ i els seus seguidors, majoritàriament de classe treballadora. Un dels comentaris més virals afirmava: “Que li hagin donat 67k de likes gent que probablement sigui pobre o classe treballadora és incomprensible.”

stats