Successos 12/06/2024

Detingut per dedicar-se al cultiu intensiu de marihuana a la seva casa de Gerri de la Sal

El domicili, que s'ubicava al carrer Major, tenia la llum punxada

ARA Andorra
1 min
Part del cultiu de marihuana que s'ha trobat en la casa de Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà.

Andorra la VellaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts un home de 24 anys com a suposat autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Tal com informa Ràdio Seu, la persona detinguda passarà properament a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tremp.

La policia catalana va sospitar fa unes setmanes que en una casa a Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà, podia haver-hi una plantació de marihuana. Els agents van iniciar una investigació que va permetre localitzar a l'immoble de quatre plantes, ubicat al carrer Major, una escomesa elèctrica connectada fraudulentament. A més, es va comprovar que els aires condicionats funcionaven ininterrompudament durant les 24 hores del dia. Tenint en compte aquests indicis, els Mossos van fer un escorcoll i van comprovar que tres de les plantes del domicili estaven habilitades per al cultiu de marihuana.

Concretament, la policia va intervenir 250 testos amb les tiges tallades, que podrien ser d'un cultiu anterior, en un dels pisos de l'habitatge. En un altre, van localitzar 490 testos amb plantes de marihuana en procés de creixement, mentre que en el darrer van trobar-ne 164 més preparats per a un cultiu imminent.

Totes les estances estaven habilitades amb una complexa infraestructura per facilitar el cultiu de les plantes. Es disposava d'aires condicionats, làmpades, extractors d'aire i ventiladors, així com sistema de reg amb dipòsits connectats a una mànega per conduir la solució nutrient.

Durant l'escorcoll es va detenir un home que pernoctava a la casa. Segons han informat els Mossos d'Esquadra, s'encarregava del manteniment i vigilància de la plantació. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. 

stats