Successos 14/09/2024

A disposició judicial els tres detinguts per robar en establiments

Només es van detenir tres integrants tot i que eren cinc, entre els quals una menor de 16 anys

ARA Andorra
2 min
Els tres lladres detinguts van furtar mercaderia per valor de més de 2.500 euros

Andorra la VellaEls tres detinguts que formaven la banda que es dedicava a furtar en comerços del centre d'Andorra han passat aquest matí a disposició judicial, segons ha explicat la policia. Tots tres havien de tenir un judici ràpid ja que la quantitat (2.500 euros per tres persones) no acostuma a comportar que es faci un judici i presó provisional. El més factible és que siguin condemnats per ordenança penal i expulsats d'Andorra.

La Policia va detenir, dijous a la tarda a Andorra la Vella, tres homes no residents de 28, 29 i 36 anys com a presumptes autors de delictes contra el patrimoni per diversos furts en establiments comercials del país.

La Policia els va localitzar en una botiga de material esportiu minuts després que una òptica de la capital donés l’avís perquè un grup de persones n’havia sostret quatre ulleres. Tot seguit, la investigació va permetre trobar els dos cotxes, amb matrícula francesa, amb què els sospitosos s’havien desplaçat fins al Principat. A l’interior dels vehicles es van descobrir més de quaranta peces de roba amb les alarmes i les etiquetes posades, les ulleres que havien furtat a la botiga i set perfums. El preu de cost de tota la mercaderia, que haurien sostret de comerços de les parròquies centrals i del Pas de la Casa, supera els 2.500 euros. Els arrestats també es trobaven en possessió d’una bossa amb l’interior folrat amb alumini, una tècnica que s’acostuma a fer servir en aquesta mena de delictes.

Tot i que finalment es van detenir tres persones, en el moment de l’arrest se’n van controlar un total de cinc, entre les quals, una menor de 16 anys, que també hi hauria col·laborat, i la seva parella.

Actuaven de manera organitzada i la investigació apunta que podria haver-hi més persones implicades. La Policia tampoc descarta que aquest grup hagi pogut cometre altres furts en ocasions anteriors. Només un dels tres detinguts té antecedents a França per fets similars, segons ha confirmat INTERPOL divendres a la tarda.

stats