Enxampen un immigrant inventant-se una feina al seu país per poder treballar al Principat

L'home, que volia treballar a la construcció, va falsificar tant el certificat de l'empresa del seu país com la cotització a la Seguretat Social colombiana

Un immigrant colombià s’inventa una feina al seu país per treballar a Andorra, però l’enxampen
ARA Andorra
23/07/2024
1 min

Andorra la VellaUn immigrant colombià necessitava acreditar quatre anys d'experiència laboral per poder treballar al sector de la construcció a Andorra. Va presentar a Immigració dos certificats. Un d'ells segons havia cotitzat a un sistema de seguretat social colombià entre el 2007 i el 2010. L'altre, indicava que havia treballat en una constructora al seu país durant aquest període. Tots dos eren falsos. Ni havia treballat en una constructora colombiana ni havia cotitzat mai a la Seguretat Social del seu país. Les perquisicions fetes tant a la Seguretat Social com a l'empresa van demostrar que ni treballar ni cotitzar.

L'home va ser detingut i la fiscalia el va acusar de la falsificació de documents que era evident. Ni tan sols tenia el contacte de la persona de la constructora colombiana que suposadament li havia proporcionat el certificat segons havia treballat. Era tot fals de dalt a baix.

Vista la situació, l'home va optar però per marxar del país i finalment va ser condemnat (en rebel·lia perquè no es va presentar a la vista) a sis mesos de presó condicional.

stats