Successos 27/09/2024

Els Mossos tanquen un narcopís a la Seu on es venia cocaïna

Els acusats són dos homes de 27 i 35 anys i el pis se situa al carrer Santa Maria, on s'ha trobat cocaïna, marihuana i 4.785 euros

ARA Andorra
2 min
Els Mossos d'Esquadra detenen a la Seu d'Urgell dos homes per un delicte contra la salut pública

Andorra la VellaAgents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí dos homes, de 27 i 35 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Les detencions són resultat d'una investigació oberta a principis de maig després de tenir coneixement de l'existència d'un punt de venda de substàncies estupefaents en un pis del carrer Santa Maria de la Seu d'Urgell.

Les gestions policials van permetre confirmar les sospites en comissar petites quantitats de cocaïna a persones que sortien del pis i a una de les persones que hi residien. En aquest cas, se'l va aturar quan es desplaçava amb patinet per portar droga a algú que l'esperava en un bar musical de la població.

A partir d'aquí, un cop concretat el pis i determinada la identitat de les dues persones que hi residien, es van realitzar una sèrie de vigilàncies i seguiments des del juliol fins aquest setembre per recopilar els indicis suficients.

Cal esmentar la dificultat d'aquesta fase donat que els investigats realitzaven contravigilàncies i prenien moltes mesures per evitar ser sorpresos.

De la investigació es desprèn que les transaccions les realitzaven al domicili dels investigats, tot i que en algun cas també les feien a l'entrada de l'edifici o bé es desplaçaven amb patinet fins al punt acordat amb el comprador.

Finalment aquest divendres al matí s'ha realitzat la fase final de la investigació amb l'entrada i perquisició al pis del carrer Santa Maria.

En el dispositiu els equips de l'ARRO han entrat al pis i han assegurat la zona. Paral·lelament s'han controlat les finestres de la primera planta, on es troba el pis, i els accessos a l'edifici.

Gràcies a aquest desplegament s'ha pogut observar que en el moment de l'entrada llençaven una bossa des d'una finestra del pis.

Al lloc els agents han detingut els dos homes. En la bossa recuperada hi havia 11,4 grams de cocaïna en roca i al pis han localitzat dos embolcalls preparats per la venda que contenien de 2,7 grams de marihuana. També s'han localitzat tres bàscules de precisió, substàncies de tall i retalls de plàstic per preparar les dosis de venda.

Finalment també s'han intervingut cinc telèfons mòbils, un ordinador portàtil i un total de 4.785 euros amb diverses anotacions.

Un dels detinguts ja tenia antecedents i entre tots dos acumulaven 9 denúncies per possessió de substàncies estupefaents.

Els detinguts passaran properament a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d'Urgell.

stats