Successos 10/07/2024

Govern col·laborarà en la investigació de l'ofegament de tres cadells de gat

Segons el Codi Penal andorrà "quan el maltractament causa la mort de l’animal, el responsable ha de ser castigat amb pena de presó fins a dos anys i multa fins a 9.000 euros"

Joel Picón
2 min
Guillem Casal a roda de premsa posterior al consell de ministres

Andorra la VellaA roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, i portaveu del Govern, ha abordat un recent cas d'actualitat, la trobada de tres cadells de gat ofegats en un barril de plàstic al barri de Ciutat de Valls, a Andorra la Vella. Han passat tres dies des del descobriment, i encara no s'ha identificat el culpable d'aquest "acte deplorable".

"És una infracció molt greu"

Guillem Casal ha informat que l'associació Laika ha presentat una denúncia a la policia, i ha subratllat la gravetat de la situació: "Voldria recordar que aquests fets, segons la llei de protecció i tinença dels animals, és una infracció molt greu que està tipificada al Codi Penal. Per tant, també hi ha una intervenció policial a aquests efectes."

Aquest matí l'àrea responsable d'Animals de Companyia del departament d'Agricultura i Medi Ambient es va coordinar immediatament amb la policia per investigar el cas. "Quan ens n'hem assabentat aquest matí, hem iniciat totes les indagacions pertinents per esbrinar què ha succeït. Si s'acaba trobant el responsable d'aquests fets deplorables, s'atendrà a les responsabilitats que marca la llei de protecció i tinença dels animals, que repeteixo, és una infracció molt greu tipificada al Codi Penal," ha afegit Casal.

La llei sobre el maltractament animal

Segons l'Article 297 de la llei de protecció i tinença dels animals registrada al Codi Penal andorrà, "el qui maltracti amb crueltat un animal ha de ser castigat amb pena de presó fins a un any i multa fins a 6.000 €. L’abandonament d’un animal domèstic, domesticat o mantingut en captivitat, ha de ser castigat amb les penes establertes al punt anterior. Quan el maltractament causa la mort de l’animal o es realitza en un espectacle públic, el responsable ha de ser castigat amb pena de presó fins a dos anys i multa fins a 9.000 euros. El qui per imprudència greu causa la mort o danys molt greus a un animal, ha de ser castigat amb pena d’arrest i multa fins a 3.000 euros."

stats