Tres dies sense rastre del menor desaparegut al pantà de Sant Antoni

Fa més de tres dies que es busca el menor, veí de la zona, amb robots subaquàtics

Imatge del pantà de Sant Antoni
ARA Andorra
23/07/2024
2 min

Andorra la VellaDes d'aquest dimarts, només la Unitat Subaquàtica dels Mossos d'Esquadra continua la cerca del menor de 14 anys que va desaparèixer dissabte mentre es banyava a l'embassament de Sant Antoni, a prop de la presa de Talarn (Pallars Jussà). Fins ahir a la tarda, també hi participaven membres del Grup d'Actuacions Especials Subaquàtiques (GRAESub) dels Bombers de la Generalitat, que ara ja s'han retirat.

Fa més de tres dies que es busca el menor, veí de la zona, amb robots subaquàtics, amb l'esperança de recuperar el que tot sembla indicar que serà el cos del jove, que podria estar a més de 60 metres de profunditat en una zona de molt difícil accés sota l'aigua.

Tensió entre els cossos de seguretat

Segons ElCaso.com, durant la tercera jornada de cerca, aquest dilluns, es va viure un moment de tensió entre les dues unitats que buscaven el menor. La Unitat Subaquàtica dels Mossos, amb llargues jornades de recerca amb un robot subaquàtic equipat amb sonar per visionar en zones de baixa visibilitat, es van enfrontar amb els membres del GRAESub quan aquests es preparaven per accedir a una zona que els Mossos havien de rastrejar més tard. Aquesta situació va generar tensions entre els efectius dels dos cossos d'emergència, que cal recordar que depenen del mateix departament, el d'Interior.

Col·laboració andorrana

També tres submarinistes del cos de Bombers d’Andorra van participar en el dispositiu de recerca reactivat pels bombers de la Generalitat per buscar el noi desaparegut. En total, deu dotacions de bombers, incloent-hi vuit efectius del GRAESub, bombers en barca del parc de Balaguer, personal logístic i comandaments, van treballar durant tot el dia per trobar el jove.

stats